Aanhanger rijbewijs

Ook mogelijk in 1 dag

E-rijbewijs

Een E-rijbewijs is noodzakelijk om te mogen rijden met een personenauto met aanhangwagen waarvan de totale toegestane massa samen meer bedraagt dan 3500kg. De totale massa van de aanhangwagen mag wel meer wegen dan de ledige massa van het trekkend voertuig, op voorwaarde dat de auto de aanhangwagen volgens kenteken mag trekken.

Voor het rijbewijs E hoeft geen nieuw theoriecertificaat gehaald te worden.
Men moet natuurlijk wel in het bezit zijn van het rijbewijs B. Dit mag ook een rijbewijs B automaat zijn.
Ook mogelijk in 1 dag

De opleiding begint met een intest van 2 uur om te bepalen welke vaardigheden aanwezig zijn.
Na aanvraag van het praktijkexamen worden een aantal dagdelen of een cursus in één dag gepland.

De opleiding wordt gegeven in de nieuwste Renault trafic met een tandem-asser als aanhangwagen. Deze combinatie is qua afmeting en gewicht zeer geschikt om een opleiding te geven die goed aansluit op de dagelijkse praktijk.

aanhangernieuwww

Naast het leren aankoppelen en een aantal oefeningen in achteruitrijden met de combinatie, wordt er aandacht besteed aan de specifieke vorm van verkeersdeelneming met een combinatie. Het leren werken met buitenspiegels en een verminderd gezichtsveld vereist oefening en een verkeersinzichtelijke verkeersdeelname. Door planning en verkeersinzicht moet er bijvoorbeeld ook gezorgd worden voor ruimte om bochten te kunnen nemen en kruispunten over te steken zonder andere weggedeelten te blokkeren.

De E achter B-opleiding kan heel goed direct na het behalen van het rijbewijs B gedaan worden doordat het lesmodel nog vers in het geheugen ligt. Bovendien zorgt de aanvullende opleiding voor een extra stuk rijvaardigheid die ook ten goede komt aan het rijden zonder aanhangwagen.

Prijzen

Bekijk hier het overzicht van de kosten van alle lessen en examens.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Schrijf je nu direct in voor rijlessen of het Theorieweekend